Wat anderen zeggen

Verschillende ouders en kinderen zijn met succes in therapie geweest bij Kindertherapie de Giraf. Hieronder vindt u een aantal reacties naar aanleiding van gevolgde therapieën:


Onze dochter zit nu veel beter in haar vel en vertelt ons veel meer, we mogen weer deel uit maken van haar leven.

Onze dochter is een tijd geleden bij Gemma in de praktijk geweest voor speltherapie. Ze was altijd maar boos. Boos op zichzelf, haar broer, op ons en op iedereen. Ze vond niets meer leuk en zei zelfs dat ze dood wilde. Dit wil je als ouder zijnde natuurlijk niet horen. Via via zijn we bij Gemma terecht gekomen. We hadden gelijk een goed gevoel bij Gemma en voelde ons daar ook echt welkom. Onze dochter vond het bij Gemma ook geweldig. Na de eerste keer vroeg ze gelijk wanneer ze weer mocht komen.

Gemma heeft onze dochter weer laten zien hoe leuk ze is. Ze heeft onze dochter ook laten zien dat je soms pechjes in het leven hebt maar ook heel veel gelukjes. Langzaam aan zagen we onze dochter weer wat opbloeien. En natuurlijk is ze wie ze is en sommige dingen kun je niet veranderen, maar we hebben geleerd hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. We hebben heel veel aan de tips gehad die we hebben gekregen. En wat ook heel fijn is, is dat we zelfs nog na de behandelingen mochten bellen of mailen als we vast liepen thuis. Al met al ben ik heel blij dat we Gemma hebben leren kennen. Onze dochter zit nu veel beter in haar vel en vertelt ons veel meer, we mogen weer deel uit maken van haar leven. Hier zijn we Gemma heel erg dankbaar voor.


Heel helder voor ons als haar ouders verwoord je wat je voor een kind kan betekenen.

Wij zijn heel erg tevreden over jouw hulp tijdens een moeilijke periode in het leven van onze dochter N. Op zoek naar hulp voor haar, kwamen we in contact met jou, door de mooie, duidelijke website. Heel helder voor ons als haar ouders verwoord je wat je voor een kind kan betekenen, ook N. werd enthousiast na het lezen van je verhaal op de website.Vol enthousiasme heeft zij de therapie bij jou gevolgd, zij vertelde na elk bezoek wat ze had gedaan en probeerde thuis en op school het geleerde in praktijk te brengen.

Ook voor ons als ouders was je er, we konden je bellen als we het even niet meer wisten. Je vertelde na overleg met N. wat je van haar met ons mocht bespreken in de evaluatiegesprekken. De handvatten en uitleg over dyslexie, je ondersteuning naar school, je humor en enthousiasme hebben ons heel erg goed gedaan.

Onze dochter is weer een vrolijke dame die een persoonlijke groei heeft doorgemaakt, weloverwogen keuzes maakt en de voor haar juiste beslissingen kan nemen en deze bespreekt! Zoals je op de website beschrijft ga je ook te werk.

Gemma heel hartelijk dank!


Dank voor de taal die je ons met onze dochter leerde spreken.

Wij hebben met onze dochter meerdere sessies op woensdagmiddag mogen meemaken. Eerst met enige tegenzin, daarna was het routine en uiteindelijk was de laatste keer een feestje. In de ogen van onze dochter was het de hoeveelheid playmobiel, in onze ogen waren het de lieve omgeving en het vertrouwen die onze dochter op haar gemak stelden. Gemma, dank voor de mooie woorden die je haar hebt meegegeven en dank voor de taal die je ons met onze dochter leerde spreken.


Het voelde dat ik even mocht leunen.

Ongeveer een jaar geleden zijn we met onze dochter Marieke bij de kindertherapiepraktijk van Gemma gekomen. De aanleiding om hulp te zoeken was dat Marieke en ik steeds vaker boos waren op elkaar. Als moeder wist ik niet goed meer hoe ik haar moest begeleiden. ‘Snapt ze het niet of wil ze het niet?’ En afhankelijk van die inschatting wisselde ik in de omgang met haar. Ook voelde ik mijn onvermogen om haar met tips vanuit thuis te helpen in sociale situaties op school. De leerkrachten noemden dat ze het soms moeilijk vond om met opmerkingen van haar klasgenootjes om te gaan. Zij dachten aan een sociale vaardigheidstraining. Dit hebben we geprobeerd, maar al snel werd duidelijk dat dit niet de oplossing was voor Marieke.

Via internet heb ik de praktijk de Giraf gevonden. Deze sprak mij erg aan, omdat er wordt uitgegaan van het kind zelf en de krachten die het heeft. Ik zocht hulp voor een juiste begeleiding van Marieke, maar daarvoor zou iemand haar eerst moeten leren kennen. Dit klonk als de goede manier. Ik heb met Gemma gebeld en het eerste gesprek was meteen fijn: gehoord en begrepen worden in je zorgen. Het voelde dat ik even mocht leunen.

Toen is het balletje gaan rollen. Een kennismakingsgesprek voor ons en spelsessies voor Marieke. Zij vond het in eerste instantie niet zo leuk om er heen te gaan, maar met haar 200% aandacht voor Marieke had Gemma al gauw contact. Daarna was het vooral heel fijn om bij Gemma te spelen. Na de eerste vijf spelmomenten kregen we als ouders een evaluatie van de observaties. Duidelijk en concreet werden de krachten van Marieke omschreven en hoe ze is in het contact. Duidelijk werd dat haar gedrag meer met onmacht te maken had, dan met onwil. Dat gaf een duidelijk antwoord op onze vraag waar van uit te gaan in het contact met haar.

Gemma is vervolgens nog ongeveer een half jaar met Marieke blijven spelen en wat we merkten is dat Marieke rustiger werd, meer ontspannen, meer kon horen wat een ander wilde vertellen, beter kon vertellen hoe zij de dingen ziet en dat ze sterker werd in wie ze eigenlijk is. Zelfvertrouwen. Dit had ook een positieve invloed op de omgang met vriendinnetjes.

Wij leerden in gesprekken met Gemma hoe Marieke de dingen beleeft en hoe we haar het best hierin kunnen begeleiden. Samen zijn we gegroeid. Het blijft een dynamiek met de ups en downs die daarbij horen, maar we hebben een grote stap gezet.

Als ouders stonden we verschillend in dit verhaal. Ik emotioneel, bezorgd en zoekend. Marieke’s vader zag het allemaal wat zonniger en was in eerste instantie sceptisch over de gezochte hulp. Na een aantal gesprekken en speelsessies waren we echter allebei heel blij met Gemma als therapeute. Wij en Marieke hebben veel ondersteuning ondervonden in de begeleiding van Gemma. Door het genoemde begrip; door de open en directe communicatie die verhelderend werkt als je het soms zelf niet meer zo goed ziet; doordat de adviezen en tips gebaseerd waren op Gemma’s eigen contact met Marieke.

Wij zijn heel blij dat we deze stap naar de praktijk van Gemma gezet hebben.


Die uitzonderingen waren voor onze dochter erg belangrijk om te zien dat ze zelf de baas is over haar lichaam en gevoel.

Contact met Gemma gezocht omdat onze dochter steeds meer dwangmatige handelingen aan het aanleren was om te voorkomen dat er nare dingen gebeurden. Dat was het moment dat we dachten we moeten hier iets mee. Bang voor onweer, wind, vuurwerk, knallende ballonnen, donker, enge dromen.

Gelukkig waren er ook uitzonderingen waarop ze niet bang was of haar angst onder controle had, tijdens dans, sport of op school. Daar is Gemma mee aan de slag gegaan, die uitzonderingen waren voor onze dochter erg belangrijk om te zien dat ze zelf de baas is over haar lichaam en gevoel. Dit heeft snel invloed gehad op haar angsten en dwangmatig handelen. Heel fijn om te zien.

Daarnaast ook Gemma gevraagd te kijken naar het “voor jezelf opkomen”. Ook hier waren de resultaten snel te merken. Op school in een grotere groep blijft het spannend, maar één op één en thuis zijn grote verschillen merkbaar. Nu af en toe lastig voor ons als ouders, hahaha! Wij en onze dochter zijn heel blij met het resultaat.


De aanpak van Gemma was aanmoedigend en stimulerend.

Mijn zoon had last van de scheiding van ons als ouders. Zijn reactie was boos worden en zich afreageren op zijn zusje. Wat daaronder lag was zijn onverwerkte verdriet om de scheiding. Als vader was het moeilijk om door zijn boosheid heen te kijken en aandacht te geven aan zijn gevoelens. Juist daar lag de toegevoegde waarde van Gemma hoe ik dat beter kon doen. Het effect is een zoon die spontaner zijn gevoelens uit en vooral ook meer ontspanning in ons huis.

Een blije vader


Zij zorgde ervoor dat ik mijn gevoelens kon zeggen

Kind:Ik ging naar Gemma omdat ik het moeilijk vond om te zeggen wat ik voelde. Ze zorgde ervoor dat ik mijn gevoelens kon zeggen tegen haar. We gingen een soort van spelen over gevoelens en dan de ene keer las ze voor en ging ik tekenen. Ik heb een vluchtplan gemaakt dat ik kan pakken als ik mij boos voel, dan voel ik mij daarna weer vrolijk! Ik vond het heel fijn bij haar en ze kan heeeeel hard lachen en het leek alsof ik thuis was. Ze was lief. Ik kan nu goed zeggen tegen papa en mama wat ik voel. Ik vond het fijn dat ik naar Gemma ben geweest! Groetjes D

Ouders:Onze dochter zat niet lekker in haar vel, ze was soms erg boos en sliep slecht. We wisten niet meer hoe we haar goed konden helpen. Gemma heeft op een hele warme, speelse manier contact gemaakt met D. Ze hebben veel plezier gemaakt maar er werd ook hard gewerkt. We hebben D zien groeien en oefenen in het leren zeggen wat ze voelt en denkt, leren omgaan met boze gevoelens en verdriet. Ze kan nu goed aangeven wat ze zelf wilt en minder zorgen voor de ander. Wij zijn erg blij dat ze naar Gemma is gegaan. En ja, Gemma kan het uitschateren, het is een warm mens!


Ook haar leerkracht merkte dat ze veel baat had bij de bezoekjes aan Gemma.

Onze dochter (8) zat niet lekker in haar vel, ze huilde veel en wist zelf niet precies waarom. Ze voelde van alles maar kon het naar ons toe niet verwoorden. Op een gegeven moment lag er een behoorlijke aangrijpende brief op ons nachtkastje waarin ze schreef hoeveel verdriet ze had en ze het eigenlijk niet meer wist , letterlijk schreef ze help mij, help mij.

We hebben dit toen meteen op school kenbaar gemaakt en we zijn gaan zoeken naar hulp voor haar. Na wat speurwerk op internet kwamen we bij Gemma Cools terecht. Gelukkig konden we vrij snel voor een intake gesprek komen. Wij hadden meteen een heel goed gevoel bij Gemma, rustig, hartelijk en heel lief, die indruk kregen wij van haar. We waren vol vertrouwen dat onze dochter dit ook zo zou ervaren.

Onze dochter vond de eerste keer heel spannend, maar ze was meteen helemaal weg van Gemma en had het heel erg naar haar zin gehad. Ze wenste dat het veel langer duurde dan dat ene uurtje. Ze kon niet wachten op de week erna. Ze vertelde heel open wat ze precies had gedaan bij Gemma en wij merkte dat ze bepaalde dingen beter los kon laten. Ze leerde zichzelf meer afsluiten voor dingen die niet voor haar bedoeld waren en hierdoor hoefde ze ook niet overal mee te helpen of over na te denken.

Ook haar leerkracht merkte dat ze veel baat had bij de bezoekjes aan Gemma, ze was altijd reuze enthousiast en vol energie zei haar leerkracht.

Tussentijds hadden we goed contact met Gemma over de vorderingen. Na 10 keer hebben we het afgesloten en waren we met z’n alle vol vertrouwen dat ons meisje zoveel had geleerd dat ze er zelf mee verder kan.

Wij hebben dus hele goede ervaringen met Gemma en kunnen haar aan iedereen aanbevelen!


Ik vond het bijzonder om te zien hoe makkelijk Gemma in zijn wereld stapte.

Onze zoon van zes is altijd al een gevoelig, slim en temperamentvol kereltje geweest, die zijn woede vaak maar moeilijk in toom kon houden. Dat werd gaandeweg erger en ging hem steeds meer in de weg zitten. Hij kreeg vaker negatieve reacties, vriendjes wilden soms niet meer met hem spelen. Zijn verdriet over de scheiding van papa en mama speelde daar een grote rol in, maar hij vond het moeilijk om daarover zijn gevoelens te uiten. Hij leek eigenlijk gevangen te zitten in zijn eigen boosheid.

Na lang aarzelen- ik wilde niet problematiseren, hem geen stempeltje geven, hem niet het gevoel geven dat hij niet ok was- hebben we toch de stap gezet en contact opgenomen met Gemma. Daar hebben we ons vanaf het eerste moment heel welkom gevoeld, met alles wat we bij ons hadden. Ze nam uitgebreid de tijd om uit te filteren wat er aan de hand was, hoe de vork in de steel zat, wat hij nodig had. Ze bereidde ons goed voor op hoe we hem moesten gaan vertellen dat hij ‘naar iemand toe’ zou gaan. Het grappige was dat toen we hem vertelden dat hij elke week op bezoek zou gaan bij iemand die hem ‘ging helpen om het weer leuk te hebben’, hij bijna opgelucht reageerde. Alsof hij blij was dat we eindelijk in actie waren gekomen.

Onze zoon is vanaf het begin met veel plezier naar Gemma toegegaan. Ik vond het bijzonder om te zien hoe makkelijk Gemma in zijn wereld stapte. Vaak hoorde ik hen buiten gillen van plezier als ik hem kwam halen. Dit kostbare uurtje was helemaal van hem, en zo heeft hij dat ook ervaren. En er is veel gebeurd! Langzaam maar zeker heeft hij zich het afgelopen half jaar los kunnen weken van zijn oude boosheid, waar hij eigenlijk alleen nog maar last van had. Steeds vaker krijgen we nu zijn echte gevoel te zien, waardoor er veel meer contact is, waardoor we hem beter kunnen troosten, waardoor we zijn onzekerheden zien en waardoor we veel beter weten wat hij nodig heeft. Dat is een enorme opluchting.

Gemma heeft een prachtige ingang weten te vinden naar zijn binnenwereld. In de oudergesprekken heeft ze ons geholpen daar wegwijs in te geraken. De tips die ze daarbij gaf, waren fijn en helpend. Natuurlijk is het oude patroon niet helemaal weg. Maar het is ook steeds makkelijker af te leggen. Hij kan soms zelfs lachen om zijn eigen boze reactie. Hij komt steeds meer tevoorschijn, met al zijn grapjes, zijn originaliteit en zijn gevoeligheden, en dat is prachtig en ontroerend.

Nu nog het afscheid. Hij vindt het moeilijk om zijn plekje bij Gemma op te geven. Voor mij zegt dat vooral dat hij er helemaal heeft kunnen zijn. En wie wil dat nou niet voor z’n kind? Onze dank is groot!


Ze is weer vrolijk, spreekt weer af en ook in de klas gaat het nu goed.

Onze dochter van 8 zat begin vorig jaar niet lekker in haar vel. Ze was boos, verdrietig, sprak niet meer af met vriendinnetjes en zat iedere dag na schooltijd alleen thuis. Ook op school liep het niet lekker. Op aanraden van haar juf zijn wij toen naar Gemma gegaan.

Wat een ontzettend aardig mens. Helemaal gericht op het kind. Onze dochter vond het absoluut niet erg om naar Gemma te gaan. Al snel nadat zij bij Gemma kwam, ging ze weer afspreken en ook na schooltijd ging zij weer op het schoolplein spelen.
Alleen in de klas bleef het moeizaam gaan. Gemma is toen een keer gaan kijken op school en constateerde dat onze dochter autistische trekjes vertoonde. Op haar aanraden zijn wij toen bij een kinderpsycholoog geweest en deze heeft vastgesteld dat zij PDD-NOS heeft.

Er zijn toen een aantal gesprekken geweest. Ook op school met alle betrokkenen. Haar juf heeft haar ontzettend goed geholpen op school. Ook Gemma heeft haar, toen zij eenmaal zelf wist dat zij PDD-NOS heeft ontzettend goed begeleid, want toen onze dochter hoorde dat zij PDD-NOS heeft, was haar eerste reactie: “dat ga ik never nooit niet aan iemand vertellen”. Groot was onze verbazing dan ook dat zij in april van dit jaar tegen mij zei: “mama ik wil aan de klas vertellen dat ik PDD-NOS heb”. Wij hebben toen samen een spreekbeurt over PDD-NOS gemaakt. Samen met haar juf heeft zij aan de klas verteld. De klas heeft daar ontzettend goed op gereageerd.

Ik weet zeker dat zij dankzij Gemma, maar ook haar juf (die ervoor heeft gezorgd dat zij zich weer veilig voelt in de klas) dit heeft aangedurfd. Ze is weer vrolijk, spreekt weer af en ook in de klas gaat het nu goed. PDD-NOS zal zij altijd blijven houden, maar ze kan er wel mee leren leven.


Na het eerste oudergesprek kunnen we meteen aan de slag met een aantal handvatten.

Na met de handen in het haar te hebben gezeten, op advies van vrienden, Gemma benadert of zij iets voor ons en onze dochter kan betekenen.

Na het eerste oudergesprek kunnen we meteen aan de slag met een aantal handvatten.

Na de eerste bezoeken van onze dochter aan Gemma, merken we direct een verandering. Met de daarnaast geboden handvatten en tips is de situatie heel erg verandert. We zijn klaar met de sessies bij Gemma. Maar gaan thuis zeker verder met de nieuw ingeslagen weg en tips. We gaan de toekomst met vertrouwen tegemoet.


Tijdens de intake werd me al snel duidelijk dat onze zoon in goede handen zou zijn bij Gemma.

De ruimte waarin hij zou zich begeven tijdens de gesprekjes zou het kind weer in hem losmaken en dit was juist wat hij nodig had. Nog maar 12 en al zoveel in zijn rugzak, het moment van te volle rugzak ontstond toen hij ook nog werd gepest op school. Terugtrek gedrag, in bed liggen, ’te’ boze buien, somber en negatief maakten het kind in hem al op jonge leeftijd te vroeg volwassen.

Als ouder sta je dan machteloos en dan is daar ook het moment dat je dit samen met een deskundige wilt aanpakken. Na zijn ontmoetingen met Gemma ging hij weer inzien dat hij ondanks wat hij mee had gemaakt er ook positieve dingen uit zijn voortgekomen. Hij raakte vertrouwd met zijn kwaliteiten en verzoende zich met zijn uitdagingen. Hij begaf zich weer onder de mensen en sprak uit wat hij wilde. Bijzonder prachtig hoe Gemma “echt” contact met hem had. Hij kon met haar lachen, huilen en praten, zij was net de persoon die hij in die tijd even nodig had om dat zelf in hem weer te doen inzien.

Dankjewel Gemma, ook ik als ouder heb van je geleerd, je bent een mooi, puur en bijzonder mens die zoals al eerder gezegd is, het belang van het kind vooropstelt.


Hij zit nu veel lekkerder in zijn vel en is weer zichzelf en heeft meer zelfvertrouwen.

Dank je wel dat je onze zoon hebt geholpen.

  • Hij zit nu veel lekkerder in zijn vel en is weer zichzelf en heeft meer zelfvertrouwen.
  • Hij heeft de therapie niet als therapie ervaren; hij vond het juist leuk.
  • Je hebt hem zijn kwaliteiten laten zien.
  • En je hebt ons ook goede adviezen en tips gegeven.
  • Onze ervaringen zijn zeer positief.

Wij kunnen het iedereen aanbevelen.

Dank je wel.


Zij sluit aan bij de behoeften van het kind en schroomt niet te vertellen wat je kind nodig heeft van de ouders en/of school.

Onze zoon van 8 jaar liep vast op school en uitte dat thuis in woede-uitbarstingen. Hij kreeg een steeds negatiever zelfbeeld en vond het erg moeilijk om te zeggen wat er aan de hand was.

Ons hele gezin kreeg last van de woede-uitbarstingen. Via de juf kwamen we bij Gemma terecht. Zij bleek onze zoon al meteen goed in beeld te hebben. Met veel aandacht voor zijn kwaliteiten en interesses wist zij hem in woord en spel te bereiken. Onze zoon ging vaak met weerstand naar de afspraak, omdat hij het idee had dat hij anders dan zijn klasgenoten was en het tegen zijn zin in moest doen. Gemma’s houding met enthousiasme, erkenning, vertrouwen en uitleg zijn erg helpend geweest en hij heeft grote stappen gezet in drie maanden. Hij begrijpt zijn gevoelens beter, ze mogen er nu ook zijn. Hij kan steeds beter zelf oplossingen bedenken om met situaties om te gaan die hem bang of verdrietig maken. Hij neemt niet meer alle spanningen van school mee naar huis. De woede-uitbarstingen zijn verminderd tot boosheid passend bij situaties. Hij kijkt meer naar zijn eigen gedrag en oprecht ‘sorry’ zeggen. Het belangrijkste is dat hij beter in zijn vel zit, blijer is en meer kan genieten van leuke momenten.

De tussentijdse oudergesprekken waren erg fijn: ondersteunend, adviserend en motiverend. In het afsluitende gesprek kregen we nog goede adviezen mee en een telefonische afspraak om over een aantal maanden nog even samen te kijken hoe het dan gaat. Heel fijn om nog even een lijntje te hebben na zo’n intensieve periode.

Gemma heeft een goed observatie- en sterk inlevend vermogen. Zij sluit aan bij de behoeften van het kind en schroomt niet te vertellen wat je kind nodig heeft van de ouders en/of school. Zo nodig sluit ze aan bij een gesprek met school of is bereid tot een extra telefoongesprek.

Onze zoon en wij – en daarmee ons hele gezin- zijn erg geholpen door Gemma met haar grote hart voor kinderen en hun welzijn.


Gelijk vanaf de eerste keer vond onze dochter het super leuk om bij Gemma een uurtje te gaan spelen.

Onze vrolijke dochter van 6 jaar veranderde door haar leerproblemen in een onzeker, angstig meisje wat nergens meer zonder ons naar toe wilde. Iedere dag was ze erg verdrietig dat ze weer naar school moest waardoor ze slecht sliep en niet meer met vriendinnetjes of wilde spreken.

Toen ze zelf aangaf dat ze de domste van de klas was wisten we dat we hulp moesten gaan zoeken om ons vrolijke meisje weer terug te krijgen. Via de huisarts zijn we in contact gekomen met Gemma. Gelijk vanaf de eerste keer vond onze dochter het super leuk om bij Gemma een uurtje te gaan spelen(zoals ze het zelf zegt). Wat Gemma in een paar weken voor elkaar heeft gekregen is onvoorstelbaar en daar zijn we haar ook erg dankbaar voor. Het neemt haar leerproblemen niet weg maar ze zit weer super in haar vel en gaat weer vrolijk naar school toe. Ze weet nu dat ze niet overal de beste in hoeft te zijn maar dat er ook zoveel dingen zijn die zij wel heel goed kan. Het wekelijkse mailcontact ,oudergesprekken en tips van Gemma vond ik erg prettig daar hebben wij zelf ook een hoop van geleerd over onze dochter en hoe we dingen het beste konden aanpakken. Gemma nogmaals super bedankt voor alles


Gemma legt op een warme, respectvolle manier met de nodige humor de vinger op de zere plek!

“Onze ervaringen met kindertherapie bij de Giraf zijn verrassend positief. Het verrassende zat in de (ogenschijnlijk) simpele aanpak die wel heel veel goeds opleverde. Onze zoon van 9 jaar ging met veel plezier naar Gemma toe. Het leek wel een uitje voor hem.

Lekker spelen, aandacht krijgen en ongemerkt je hart luchten en leren hoe je fijner kunt functioneren. Er was dus geen sprake van belasting, wat je bij therapie misschien zou verwachten. Wij als ouders vonden dat een belangrijk voordeel, dat er geen nadruk werd gelegd op een diagnose of problemen. We willen niet dat een kind het gevoel heeft van ‘er is van alles niet goed aan jou’. Ook heeft Gemma ons goed begeleid, met tips en adviezen (en een geduldig luisterend oor!). Zo leerden wij hoe we onze zoon beter konden helpen, door een bepaalde manier van vragen stellen, duidelijkheid bieden en verantwoordelijkheid geven. Wat is er nu veranderd? We merken dat onze zoon dankzij de therapie gegroeid is in sociale contacten met leeftijdsgenoten (samen spelen, de ander begrijpen) maar ook in contacten met volwassenen, en dat hij spontaan manieren ging toepassen om zijn eigen rust te (her)vinden. Ook durft hij meer op het voetbalveld (waar hij eerst wat faalangstig of terughoudend was). Ik ben nu vast niet volledig, maar het moge duidelijk zijn dat wij tevreden ouders zijn van een tevreden klant!”


Ervaring

“De afgelopen maanden heeft onze oudste zoon van 7 jaar de kindertherapie gevolgd bij Gemma Cools. De intern begeleidster van zijn basisschool attendeerde ons op deze vorm van therapie.

Wij hebben de afgelopen maanden als zeer leerzaam beschouwd, Gemma stopt veel tijd in de therapie en is zeer betrokken en begaan bij het kind en de ouders. Veel adviezen kregen wij gedurende het traject mee en onze zoon beschouwde het als een zeer leuk en gezellig speelmoment in de week. Wij zagen gedurende deze periode ons kind veranderen in een kind dat veel beter in zijn vel zit.
Wij zijn blij deze vorm van kindertherapie en Gemma te hebben leren kennen. Gemma heeft onze zoon en tevens ons geleerd de aanwezige kwaliteiten in te zetten bij het oplossen van problemen. Tevens leerde ze hem zijn kwaliteiten in te zetten bij het leren omgaan met zijn klachten.

Gemma bedankt voor je deskundigheid, hartelijkheid, enthousiasme en positieve benadering. Wij en onze zoon hebben veel van je mogen leren.”


Gemma is een zeer enthousiaste vakvrouw, die constant het belang en de ontwikkeling van het kind voorop heeft staan

“Onze zoon van 10 jaar had grote problemen met het verlies van zijn oma. Hierdoor ontwikkelde hij nieuwe angsten en had moeite met het zien van verdriet en het uiten van zijn eigen emoties. Wij maakten ons daar zorgen over, maar waren ook wat terughoudend met het starten van een therapie. We willen hem zeker geen stempel geven en het ook niet erger maken dan het misschien was. Tijdens een aantal gesprekken met de huisarts bleek echter dat hij er goed over kon praten en dat ook graag wilde.

Onze huisarts kwam toen met het voorstel om eens een afspraak te maken met Gemma. Het daarop volgende kennismakingsgesprek was een schot in de roos. Hoewel niet gepland zag Gemma onze zoon nog kort tijdens dit gesprek en het was onvoorstelbaar wat voor een klik er direct was. Zij focuste zich volledig op hem en ging direct mee in zijn belevingswereld. Hoewel we ons gesprek toen nog moesten worden voeren was het voor ons al duidelijk dat dit een goede keus was. Tijdens het gesprek met ons legde Gemma direct de vinger op de gevoelige plek, hetgeen zeer veel indruk op ons maakte. Verder was het een geruststelling om te horen dat zijn gedrag een normale reactie was voor iemand van zijn leeftijd op een ingrijpend verlies. Vanaf het begin was de afspraak met Gemma een hoogtepunt van de week. Iedere keer kwam hij er enthousiast van terug en hadden ze samen weer iets moois gemaakt of iets leuks gedaan. Op een zeer speelse manier kwamen zo de angsten en vooral wat je daar aan kon doen aan de orde. Hij heeft dat zeer goed en vaak ook zeer letterlijk (dagelijks op een boksbal) opgepakt. Het ging zo goed dat hij zelf na een aantal gesprekken zij dat meerdere afspraken niet meer nodig waren. Dat was wel dubbel want eigenlijk vond hij het gewoon te leuk bij Gemma. De laatste afspraak hebben ze er samen een feestje van gemaakt en dat was een mooie afsluiting!

Gemma is een zeer enthousiaste vakvrouw, die constant het belang en de ontwikkeling van het kind voorop heeft staan. Haar deskundigheid in combinatie met haar kindvriendelijkheid is een gouden combinatie die we iedereen kunnen aanbevelen. Onze zoon wilde haar zelfs gaan aanbevelen bij een aantal klasgenoten.”


Wij horen en zien nog regelmatig dingen van onze dochter, die zij bij Gemma geleerd heeft.

“Onze dochter van 6 jaar was van een spontane, vrolijke peuter veranderd in een teruggetrokken, onzeker meisje. Wij hadden al enige tijd in de gaten dat zij niet lekker in haar vel zat, maar konden niet de manier vinden om haar hierin te steunen. De intern begeleidster en de juffrouw hebben ons toen op Kindertherapie de Giraf gewezen.

Na de eerste kennismaking met Gemma waren wij als ouders direct enthousiast. Gemma gaf ons meteen het gevoel dat ze wist hoe ze onze dochter weer zelfvertrouwen kon geven.
De afgelopen maanden heeft onze dochter tijdens haar wekelijkse bezoek hele goede handvaten gekregen om met haar goede eigenschappen en kwaliteiten problemen aan te pakken. Ze heeft geleerd dat ze mag zijn wie ze is en dat ze zich mag laten horen. Hierbij gebruikt Gemma hele praktische, voor kinderen begrijpbare symbolen en materialen. Aangevuld met een heel goed inlevingsvermogen en veel humor.
Ook de oudergesprekken met Gemma waren heel prettig. Zij heeft ons nog beter inzicht gegeven in het karakter van onze dochter en veel tips en adviezen gegeven hoe wij haar kunnen ondersteunen.
Wij zijn erg verrast hoe onze dochter in zo’n korte tijd haar “IK” heeft teruggevonden. En ook al is de therapie al weer enige tijd geleden, wij horen en zien nog regelmatig dingen van onze dochter die zij bij Gemma geleerd heeft. Het heeft echt een groot effect gehad! Bedankt!”


Onze zoon begon weer te stralen

“Onze zoon van 6 jaar zat niet lekker in zijn vel, hij was erg boos en verdrietig en zijn zelfvertrouwen was nul.
Dit kreeg op school en thuis duidelijk zijn weerslag. We konden niet tot hem doordringen, onze vrolijke jongen was weg.
Ten einde raad hadden we een gesprek met leerkracht en Intern Begeleider. Ze attendeerden ons op kindertherapie de Giraf. Omdat we niet meteen naar een kinderpsycholoog wilden gaan besloten we een afspraak te maken met Gemma Cools.

De 1e keer bij ons thuis kregen we meteen een warm en goed gevoel, het was duidelijk dat het belang van het kind bij haar het allerbelangrijkste is en dat ze hem en ons echt wilde helpen. Na de 1e sessie met onze zoon merkten we al verschil, hij was rustiger en kwam spontaan zelf met oplossingen voor problemen waar hij tegenaan loopt en hij begon weer te stralen. Hij was zo blij als wat als het weer woensdag was en hij naar de Giraf mocht. Het contact gaat erg natuurlijk, spelenderwijs helpt ze kinderen, ze hebben niet eens door dat het therapie is en zo moet het ook zijn. In ons geval waren we met 5 sessies klaar en is onze zoon weer op het goede spoor…de therapie heeft ons als ouders geleerd dat kinderen heel veel prikkels te verwerken hebben en dat de emmer ook weleens vol kan raken…er wordt immers zo jong al zoveel van ze verwacht. We praten nu nog meer met hem en hij weet dat hij er ook mag zijn, een eigen mening mag hebben en dat hij ook weleens ‘nu even niet’ mag zeggen. Het afsluitende gesprek was ook zeer prettig, het is fijn om wat meer inzicht in je eigen kind te krijgen. We kregen ook nog tips mee waar we goed mee vooruit kunnen. We zijn als ouders erg blij dat we de keuze hebben gemaakt om naar De Giraf te gaan en we kunnen het iedereen aanbevelen. Als er in de toekomst met een van onze kinderen problemen zijn weten we waar we moeten aankloppen.”

“De Giraf” © is geïllustreerd door: Desirée François