Voor kinderen

Mijn naam is Gemma en ik ben kindertherapeut. Dat betekent dat ik kinderen help. Kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten of ergens last van hebben. Ik kijk en luister naar jouw verhaal. Wat jij beleefd hebt en hoe je het anders zou willen.

Soms heb je het weleens moeilijk als kind. Soms een beetje, soms al best lang. Misschien pieker je veel of voel jij je eenzaam en heb je het gevoel dat niemand jou begrijpt.

….of je bent heel erg verdrietig, of boos, of bang.
….of heb je vaak hoofdpijn, of buikpijn.
….of kun je niet goed slapen, heb je nachtmerries, of plas je nog in bed.
….of wordt je vaak gepest.
….of je hebt iets meegemaakt en het blijft pijn doen.
….of je ouders zijn gescheiden.

Zo kunnen er nog veel meer dingen zijn die je dwars kunnen zitten. Dan voel jij je niet fijn en zeker niet gelukkig. Soms heb je alleen maar een naar gevoel, weet je niet waarom dat gevoel daar zo is en moeten we samen nog ontdekken wat er precies aan de hand is. Dat lukt vast wel.

Ook al lijkt het soms helemaal niet zo, iedereen heeft het in zich om zich fijn te voelen. Hoe jij dat kunt doen, gaan we samen ontdekken. Eigenlijk leer je jezelf beter kennen en daardoor word jij weer de baas over jezelf en het nare gevoel.

Hoe doe ik dat?
Je ouders of verzorgers kunnen mij bellen voor een afspraak. Omdat jouw ouders je beter kennen dan wie ook, ga ik eerst een keer met hen praten. Ze vertellen dan waar ze zich zorgen over maken. Als ik denk dat ik kan helpen, maak ik daarna een afspraak met jou.

Zo’n eerste keer kan best spannend zijn, daarom zal ik uitleggen hoe het gaat bij mij. In de ruimte staat heel veel speelgoed: knuffels, auto’s, ridders, poppen, spelletjes, knutsel- en tekenspullen, verkleedkleren….teveel om op te noemen. Tijdens het spelen zal ik je af en toe vragen stellen. Het maakt niet uit welk antwoord je geeft, het is altijd goed. Soms weet je niet hoe je ergens over moet praten maar kun je er wel over spelen, of tekenen. Ook dat is prima. Er zijn namelijk allerlei manieren om samen met jou erachter te komen wat er aan de hand is en hoe je het kunt oplossen. Na elke vijf keer dat je bij mij bent geweest, heb ik een gesprek met je ouders. Eerst spreek ik met jou af wat ik tegen ze ga zeggen. Want alles wat wij samen doen blijft tussen jou en mij. Ik ben er voor jou!

Als jij en je ouders vinden dat het weer goed met je gaat, kom je nog een keer bij mij en nemen we afscheid.

Als je vragen hebt, kun je die gerust stellen!

Groetjes Gemma
024 2600102

“De Giraf” © is geïllustreerd door: Desirée François